- Presentation -

 sofiahundar07

När jag var liten var min största dröm att få en hund. Jag sparade min veckopeng för att så småningom kunna köpa en hund helt själv. På den tiden var det inte någon speciell ras som gällde, bara den hade fyra ben och svans. Varje jul och födelsedag stod det hund längst upp på önskelistan.

1982 skaffade min mammas jobbarkompis, som redan hade afghaner, en whippet. När jag träffade honom första gången blev det kärlek vid första ögonkastet. Jag hade hittat min drömras! En whippet skulle jag ha och så blev det..... fast jag fick vänta till 1985! 

Den 1 juli 1985 är en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Det var då vi hämtade vår första whippet Amalia - Klenod´s Dolly Parton (Ch Elisenhøy´s  Albert x Klenod´s Amacita Star) hos Klenod´s kennel i Katrineholm. Drömmen hade blivit verklighet!

sofiaamalia85
Sofia & Amalia 1985

 När det var aktuellt med kennelnamn kändes det rätt att hedra mina fyra första tikar, som alla kommer från Klenod´s kennel. Jag tog deras tilltalsnamn och slog ihop dem: Amalia, Maja, Lina och Kajsa blev Amaklinjas. Namnet blev godkänt av SKK i oktober 1998. Det är dessa hundar som är med i vår logga!

 Jag ingår i redaktionen för Svenska Whippetklubbens tidning Whippet-Bladet, som kommer ut 4 gånger per år. Jag har varit sekreterare i SvVK:s Västerbottensavdelning under ett per år, samt ingått i kommittén som anordnar utställning i Skellefteå i april varje år. Dessutom har jag varit med och arrangerat utställningar åt Svenska Whippetklubben.

Vi sysslar bl.a. med utställning, lure-coursing och agility men framförallt är våra hundar högt älskade familjemedlemmar, vilket innebär att de delar hela vårt hem med oss - även sängen och soffan!

Hoppas att du får en trevlig stund med besöket på vår hemsida!
Sofia.

sofiaanja06
Sofia & Anja 2006